Välimereläissaksalainen alkoholilaki Suomeen 2


73c8c8df56b19cae14c5058f25615336

Suomen alkoholilaki on liian ankara sen jälkeen kun alkoholi oli aikuisiltakaan kielletty Ståhlbergin ja Relanderin presidenttikausilla. Keski- ja Etelä-Euroopassa käytännöt ovat paljon vapaampia. Lisäksi Suomessa syyttä suotta estetään alle 18 vuoden ikäisten pääsy anniskelualueelle, tästä pitäisi tulla loppu.

Samassa EU:ssa, johon mekin kuulumme, on alkoholipolitiikaltaan huomattavasti meitä vapaamielisempiä maita, joissa viinejäkin saa ruokakaupasta eikä niitä varten tarvitse erikseen mennä alkoholijuomakauppaan ja joissa ei myöskään ole mitään alaikärajaa alkoholin nauttimiselle. Ennen kaikkea tämmöisiä maita on kaksi ryhmää, joista eteläisempi ovat Välimeren rannoilla sijaitsevat maat ja pohjoisempi ovat maat joiden virallinen kieli on saksa. Lisäksi vapaamielistä alkoholipolitiikkaa soveltavat myös Benelux-maat. Meidän tulisi omaksua tämmöinen vapaa alkoholipolitiikka, jossa alkoholin nauttimista liian nuorena ja liian nuorten pääsy alkoholitarjoilualueille ei ole kielletty lailla vaan päinvastoin liian nuoret oveltaan käännyttävät ravintolat voisivat menettää anniskeluoikeutensa tai pahimmassa tapauksessa jopa toimiluvan.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Välimereläissaksalainen alkoholilaki Suomeen

  • Reino Reissaaja

    Espanjassa törmäsin ilmiöön jossa vanhassa kaupungissa oli kokonainen aukio jonka laidoilla oli ravintoloita. Aukio oli keskustassa ja se oli yhteistä anniskelualuetta kaikille ravintoloille. Puheensorina oli valtava mutta häiriökäyttäytymistä ei ollut lainkaan. Siellä salliva ja terve suhtautuminen alkoholiin ei ainakaan tuo ongelmia, vaan päinvastoin, ennemminkin ehkäisee niitä. Kieltäminen ja holhous ei taas näytä täällä toimivan eikä ole onnistunut poistamaan ei-toivottuja lieveilmiöitä.